Wat? Ideeën, ideeën en nog meer ideeën in het boek How to be an explorer of the world.

Door wie? Keri Smith. Zij illustreert en schrijft prachtige boeken die je creativiteit prikkelen. ‘Everything is interesting. Look closer’, schrijft ze.

Waarom dit een topboek is? Omdat dit boek niet alleen mooi geïllustreerd is, maar je ook inspireert om eropuit te trekken. Om de wereld om je heen te ontdekken en te onderzoeken en om daarbij al je zintuigen te gebruiken. Om te observeren, verzamelen, analyseren, vergelijken en patronen te herkennen. En om je vondsten vast te leggen door te schrijven, plakken, tekenen, fotograferen…

Wat je hier als blogger aan hebt? Heb je wel eens zo’n dag waarop je denkt ‘hoe kom ik aan blogonderwerpen’? Of ‘waar moet ik over bloggen’? Pak dan dit boek. Kies een van de 59 manieren die je hierin vindt om de wereld te verkennen. Voer zo’n verkenning uit. Leg je vondsten vast. En geef er in je blog je eigen creatieve draai aan.

De verkenningen zijn simpel. Door iedereen te doen. Echt. Kijk maar eens naar deze drie voorbeelden:

  1. Schrijf tien dingen op die je nog niet eerder opgemerkt had aan de plek waar je nu zit. Gebruik al je zintuigen. Doe het snel. Ongecensureerd. Oké, begin nu.
  2. Stel een vragenlijst samen met minimaal vijf vragen. Geef de lijst aan enkele mensen. Verzamel de antwoorden en verwerk ze in een boeiend blogbericht.
  3. Laat het onverwachte toe en laat eens iemand anders kiezen wat en hoe je vandaag de wereld gaat verkennen en waar je je blogbericht over gaat schrijven.

En verder? Dit boek is een echt gebruiksvoorwerp waarin je mag plakken, knippen en vouwen.

Nieuwsgierig? Kijk voor inspiratie op het blog van Keri Smith.

Welk boek geeft jouw bloginspiratie?

Heb jij een boek dat je geweldig veel blogideeën geeft?

Wil je het delen?

Laat het hieronder in een reactie weten.

Download 3 bruistabletten voor je blogkoppen


Cadeau! Minigids voor bruisende koppen. Ontvang de 3 triggers voor ultraeffectieve koppen en krijg direct meer lezers, meer omzet, meer impact.
IK WIL DAT!